Ondernemen is erg leuk

plaatje van Dikke van Dale woorden boeken

Ondernemer


Persoon die in een tak van handel of bedrijf zelfstandig, voor eigen rekening en risico, werkt, op grond van het bezit van productiemiddelen en met vreemde arbeidskracht.

(Bron: Dikke van Dale)

Ondernemen geeft een kick

Het is machtig om voor eigen rekening en risico eigen plannen te mogen uitvoeren. Als het plan aanslaat, is het helemaal te gek. Agnus Monti is dat sinds 1996 drie keer gelukt. Per 2014 wordt aan een vierde onderneming gewerkt: EnergieZuinig Wonen.

Nichemarkt; een veilig begin

Als ondernemer richt Agnus Monti zich op jonge en groeiende markten. Een jonge markt biedt veel ruimte om experimenteren en te verbeteren. Dit omdat uit vraag en aanbod de meest optimale weg nog gevonden moet worden. Die keuze is afgelopen jaren goed bevallen. Belangrijkste voordelen:
  • Heldere doelgroep af te bakenen
  • Genoeg ruimte voor een goede marktpositionering, want weinig concurrenten
  • Zeer gerichte marketing mogelijk (lees betaalbaar)
Ondernemen wordt ook wel "de kunst van het risico-beheersen" genoemd. Het ondernemen (innoveren en proberen) en tegelijk de risico's beheersbaar proberen te houden.

Het oprichten van bedrijvigheid en het laten groeien daarvan is voor mij zeer energiegevend. In een bedrijf dat groeit, is het leven immers veel leuker. Er is budget en ruimte om nieuwe dingen te doen, zonder dat er tot 3 cijfers achter de komma geoptimaliseerd hoeft te worden. Ik doel op de zogenoemde Excel-managers, die kunnen excelleren in het optimaliseren.

Per halverwege 2014 is Agnus Monti gestart met een geheel nieuw project. In 2015 heeft dit de naam Beurs EnergieZuinig Wonen gekregen. Het is een samenwerking tussen OGZ B.V. en Agnus Monti B.V. Ons doel is om een jaarlijkse consumentenbeurs te organiseren in de Jaarbeurs Utrecht.